Laboratorij za ispitivanje sjemena

Informacije o kvaliteti sjemena neprocjenjive su za sve koji su uključeni u proces proizvodnje sjemena od proizvođača, dorađivača, pa sve do certifikacijskih službi.

Kao neovisni laboratorij pružamo usluge uzorkovanja, ispitivanja kvalitete sjemena i izdavanja izvješća o kvaliteti potrebnog za certifikaciju sjemena.

Naši ovlašteni analitičari i uzorkivači omogućuju našim klijentima uporabu sjemena visoke kvalitete te služe kao smjernica tijekom proizvodnje, trgovine i skladištenja.

Laboratorij je ovlašten za provođenje analiza kvalitete sjemena sljedećih kultura:krmno bilje, žitarice, repa, povrće, uljarice, predivo bilje svih kategorija.

Pod ispitivanjem kvalitete sjemena podrazumijeva se njegova analitička čistoća, prisutnost drugih vrsta, te fiziološke i fizičke osobine kao što su masa 1000 sjemenki, sadržaj vlage, klijavost, energija klijanja, vitalitet, te zdravstveno stanje sjemena.
Laboratorij za ispitivanje kvalitete poljoprivrednog reprodukcijskog materijala registrian je i ovlašten za provođenje uzorkovanja i analiziranja kvalitete sjemena od strane Ministarstva poljoprivrede.

biljka koja raste
euroinspekt

EUROINSPEKT
OSIJEK

EUROINSPEKT-OSIJEK d.o.o

  • Vijenac Petrove gore 21, Osijek

  • 031 370 810

  • info@euroinspekt-osijek.hr